Slip frustrationen og glæd dig over din situation

→ Måske er du frustreret fordi, du ikke ved hvad du vil efter din barsel? Altså om du vil tilbage til dit nuværende arbejde eller om du vil søge et nyt?

→ Måske skyldes din frustration at du godt ved, at der skal ske noget nyt. Det svære er bare, at du ikke ved hvad der skal ske og hvordan du skal gribe din situation an?

→ Måske har du svært ved, at se dig selv under de samme arbejdsforhold efter at du er blevet mor?

→ Måske kan du blot mærke, at du har lyst til at prøve noget nyt?

Der kan være mange årsager til, at du føler dig frustreret over din arbejdssituation.

ARBEJDSFORHOLD

Det kan være frustrerende, at skulle vende tilbage på sit arbejde efter en barsel. Særligt hvis man har opbygget sit arbejdsliv sådan, at det ikke passer til den hverdag man ønsker som mor.

Måske har du (før du blev mor) haft:

 • skæve arbejdstider?
 • lange arbejdsdage?
 • mange rejsedage?
 • lang transporttid?

Du vil muligvis gerne undgå at aflevere først og hente sidst og det sætter krav til dine arbejdsforhold.

(Især hvis din mand også arbejder meget).

LYST TIL AT PRØVE NYT

Du har måske tænkt på det før – at have lyst til at prøve noget andet – og nu har du en mulighed for, at gentænke dit arbejdsliv.

Det står måske allermest klart for dig, hvad du ikke længere har lyst til og du er lettere frustreret over, ikke at kunne regne ud hvad du så vil.

Du overvejer måske:

 • At gå på deltid
 • At læse
 • At skifte branche
 • At blive selvstændig

Det er bare svært for dig, at mærke hvad du virkelig har lyst til og hvad der er det rigtige valg for dig og din familie. (Der er jo også en økonomi der spiller ind).

Hvis du kan genkende bare nogle af ovenstående spekulationer og frustrationer, så skal du vide at det er meget naturligt. Jeg har selv været en stor frustration op til flere gange og nu skal jeg fortælle dig lidt om, hvorfor frustrationen kommer listende på en barsel.

EN LILLE FORKLARING

Jeg ved at du elsker din baby mere end noget andet og derfor stornyder din barsel. Det betyder, at du lever hver dag med et åbent hjerte. (Ja, det er måske lidt højtflyvende, men sandt er det). Du mærker livet og du mærker tydeligt meningen med det.

Men det har konsekvenser. For når du føler dyb kærlighed og mening, så mærker du også det modsatte. Du mærker altså også det der ikke fungerer. Og det kan være super frustrerende. Især når det gælder din jobsituationen.

At skabe et nyt og energigivende arbejdsliv, er som regel ikke noget vi gør fra den ene dag til den anden. (Selvom det måske er det vi har allermest lyst til, når vi indser at der skal ske forandringer).

Personligt arbejder jeg hårdt for mine resultater, for jeg har en kæmpe appetit på udvikling og udfordringer. Derfor har frustrationen altid været kæmpe stor for mig. (Jeg har virkelig haft krise). Det har bestemt ikke været fedt at indse, at det jeg har kæmpet så hårdt for, alligevel ikke var det der skulle give mig sand arbejdsglæde. (Suk).

Min tanker kunne lyde noget i retning af:

 • ”Åh nej, skal jeg så til at starte helt forfra?”
 • ”Hvordan skal jeg skrive en ansøgning?”
 • ”Hvis jeg ikke skal det her, hvad skal jeg så?”

Der var selvfølgelig en million andre opgivende tanker. Fordi jeg dybest set havde modstand på min situation. Jeg ville ønske, at jeg ikke skulle til at arbejde for min arbejdslykke – igen. (Jeg havde jo arbejdet så hårdt for den tidligere).

Det tog super meget energi at være i modstand. At ville undgå den udfordring jeg stod overfor. Jeg ville ønske, at nogen havde spurgt mig:

”Hvad er gaven (eller det positive) i din situation?”

For det havde fået mig til at slippe min frustration (min modstand). Jeg ville have omfavnet min situation og set den som en mulighed frem for en uønsket udfordring.

 

“A pessimist sees the difficulty in every opportunity;
an optimist sees the opportunity in every difficulty.”

Winston Churchill

 

SPØRGSMÅL TIL DIG SMUKKE

 • Hvad er det positive i din situation?
 • Hvad giver den dig?
 • Hvilke muligheder har du?

Jeg ønsker dig alt det bedste ♥

Kærligst Sanne.

Ps. Klik her – hvis du vil vide mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *