Når du ønsker at skabe et arbejdsliv du elsker, så er det vigtigt at spotte dine drømme. For du får sjældent hvad du vil have, hvis du ikke ved hvad du ønsker.

Du er måske vant til at drømme stort, når det drejer sig om at rejse? Du drømmer måske allerede stort, når det drejer sig om jeres bolig? Men drømmer du stort i forhold til dit arbejde?

Begrænser du (også) dig selv?

Vi kan komme til at begrænse os selv, når vi skal redefinere vores arbejdsliv. (Især som småbørnsmødre). Vi kan komme til at falde i en fælde. Den fælde jeg kalder: ”For lave forventninger”, som betyder at vi simpelthen kommer til at tro på, at det vi ønsker, ikke er muligt at opnå. Den fælde kender jeg.

Her får du et eksempel:

Efter min barsel nr. 2 skulle jeg finde et nyt arbejde. Min mand arbejdede (også dengang) meget på Sjælland, derfor var det yderst vigtigt for mig, at have fleksibilitet. Opskriften på min ultimative arbejdssituation lød (nogenlunde) sådan her:

  1. Jeg vil gerne arbejde deltid.
  2. Jeg vil gerne have mere ansvar.
  3. Jeg vil gerne udvikle mig og have udfordringer.
  4. Jeg vil gerne have frihed (selv bestemme hvor og hvornår jeg arbejder).
  5. Jeg vil gerne arbejde med marketing – især digital strategi.
  6. Jeg vil gerne arbejde med mennesker.
  7. Jeg vil gerne arbejde i en virksomhed, som gør en forskel.

I første omgang var jeg enormt opgivende. For i min verden lød det fuldstændig uopnåeligt. Jeg kendte INGEN (eller havde hørt om nogen) som kunne forene et deltidsarbejde og personlig udvikling. INGEN. Derfor blev jeg nødt til at kontakte min coach. For jeg vidste helt ærlig ikke hvad jeg skulle gøre. Jeg kunne jo ikke få min drøm til at gå i opfyldelse. (Jep, jeg røg i fælden: For lave forventninger).

Sådan kom jeg ud af fælden

Her får du det guldspørgsmål, som gjorde den største forskel for mig:

”Hvor mange gange har du søgt et arbejde og spurgt om du kan blive ansat på nedsat tid?”

Der fik hun mig.

For det havde jeg ikke prøvet. Jeg havde stoppet mig selv inden. Derfor besluttede jeg mig i det øjeblik for at gå efter, at få min drøm til at gå i opfyldelse. Med ALLE mine ønsker.

Kan du mon gætte slutningen?

En dag sendte min svigermor mig et stillingsopslag, som opfyldte alle mine kriterier. Jeg søgte jobbet med det samme. Og jeg fik det.

 

”If you can dream it, you can do it.”

Walt Disney

 

BONUSINFO:

Det er ikke den eneste gang, at min store drøm er gået i opfyldelse. Jeg har blandt andet også brugt metoden til at få mit drømmehus.

I starten af 2014 skrev min mand og jeg en ønskeliste over vores drømmehus – vi havde mindst 15 store ønsker på papiret. Vi ønskede os eksempelvis et hus med gode parkeringsmuligheder (Claus fik lov til at starte), smuk udsigt, pejs, 2 badeværelser. Huset måtte også godt have skrå taghældning (så der var plads til et højt juletræ), være arkitekttegnet i 70’erne, ligge på en tryg villavej osv.

I efteråret 2015 købte vores drømmebolig. Alle ønsker gik i opfyldelse.

Er det ikke bare med at komme i gang med at drømme?

En drømmeøvelse

Jeg vil gerne have dig til at slippe dine tanker om hvad du kan (og ikke kan) og i stedet fokusere på det du gerne vil. Du skal åbne dit hjerte, så du kan høre hvad du virkelig drømmer om. Derfor skal du nu lave opskriften på din ultimative arbejdssituation (hvis du altså har lyst til, at få et arbejdsliv du knuselsker).

Øvelse:

Lav en brainstorm på din optimale arbejdssituation. Smid jante væk og skriv ALLE dine ønsker og drømme ned. Eksempelvis:

Hvad drømmer du om at arbejde med? Hvor ser du dig selv om 10 år? Hvis jeg med et trylleslag kunne få dit største jobønske til at gå i opfyldelse, hvad ville du så lave efter din barsel?

Vær kreativ og lad dig ikke begrænse af manglende kompetencer. Jeg er som sagt interesseret i, at du udfolder dine drømme og får din hjerte til at tale, så du kan opnår sand indre arbejdsglæde.

Og stornyder dit liv. Hver dag.

Alt det bedste til dig og dine.

Sanne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *